Materialen

VPR-20 TRI-LAMINAAT
VPR-20 bestaat uit een slijtvaste polyamide buitenlaag met een hydrofiel membraan. Aan de binnenzijde van het membraan is een beschermend doek aangebracht om het membraan tegen slijtage te beschermen. Het geheim van het membraan is zijn moleculaire structuur, dat zeer gemakkelijk vocht aan de warme binnenzijde van het jack opneemt en dit afstaat aan de koude buitenzijde van het jack. Dit is een natuurlijk verlopend proces. Het VPR-20 membraan wordt ook wel een “intelligent-membraan“ genoemd. Een verhoogde activiteit (meer warmte binnen het jack) zorgt er voor dat de moleculen sneller bewegen, waardoor het ademend vermogen van het membraan toeneemt. Het VPR-20 membraan heeft geen gaatjes zoals een microporeus membraan en heeft daardoor een zeer hoge waterdichtheid.

Ademend vermogen: 20ltr/m2/dag
Waterdichtheid: 20 meter waterkolom


VPR-10
VPR-10 is een uniek materiaal. Het combineert de voordelen van micro-poreuze en hydrofiele coatings. De meeste fabrikanten gebruiken een zo genaamd ‘droog’ coatings-proces waarbij gebruik gemaakt wordt van hete lucht om de coating te drogen. Dit proces leidt tot een micro-poreuze coating die nodig is om het ademende vermogen te creëren. Helaas is bij een dergelijk proces het ademend vermogen en de waterdichtheid beperkt. Voor VPR-10, gebruiken wij een ‘nat’ coating-proces. Hierbij wordt de stof ondergedompeld in water, waardoor de micro-poriën gecreëerd worden. Het voordeel is dat het membraan hierdoor ook hydrofilische eigenschappen krijgt. Dit resulteert in een veel hoger ademend vermogen en waterdichtheid. Daarnaast zorgt de manier van produceren er voor dat VPR-10 een hele zachte “look and feel” heeft die het draagcomfort aanzienlijk verhoogt.

Ademend vermogen: 10ltr/m2/dag
Waterdichtheid: 10 meter waterkolom

 

VPR-15
VPR-15 is het nieuwste Imhoff materiaal. Dit materiaal is een doorontwikkeling van het VPR-10 materiaal. Het unieke productie proces dat wordt toegepast voor het vervaardigen van het VPR-10 materiaal hebben wij weten te combineren met een grotere waterdichtheid en een hoger ademend vermogen. De polyamide buitenlaag is slijtvast en heeft een zeer luxe uitstraling. Een speciale oppervlaktebehandeling zorgt voor het afparelen van het water.

Ademend vermogen: 15ltr/m2/dag
Waterdichtheid: 15 meter waterkolom

 

DLX
DLX zorgt op diverse manieren voor een maximum draag comfort. Ten eerste is dit materiaal waterdichtheid om je te beschermen tegen de elementen. De coating neemt vocht op aan de binnenzijde en staat dit af aan de buitenzijde. Door inspanning zullen de moleculen aan de binnenzijde sneller gaan bewegen en opwarmen. De onderlinge afstand tussen de moleculen wordt hierdoor groter en ontstaat er meer ruimte om vocht op te nemen. Onze ademende en waterdichte producten hebben getapete naden om de waterdichtheid te garanderen.

Ademend vermogen: 5ltr/m2/dag
Waterdichtheid: 5 meter waterkolom


DLX Lite
DLX lite is de lichte variant van het DLX materiaal. Het materiaal scheelt ongeveer 30% in het gewicht.

Ademend vermogen: 5ltr/m2/dag
Waterdichtheid: 5 meter waterkolom

 

DSX Lite
Om ook de kinderen tijdens het zeilen warm en droog te houden is er een nieuw materiaal ontwikkeld wat aan deze eisen voldoet. Kinderen spelen, en hebben een zeilpak nodig waar ze makkelijk in kunnen bewegen. Het nieuwe DSX Lite is ademend materiaal dat bestaat uit twee lagen waarvan de buitenste laag is afgewerkt met een PU-coating.

Ademend vermogen: 3ltr/m2/dag
Waterdichtheid: 3 meter waterkolom

 

3L4WS
Water geleidt hitte 40x sneller dan lucht. Om warm te blijven, moet u dus droog blijven en kleding dragen die het lichaamsvocht van uw huid afvoert. Een kledingssysteem met 3 lagen bestaat uit een basislaag die het lichaamsvocht van de huid naar de middenlaag transporteert. De middenlaag werkt als een vocht buffer en is de belangrijkste isolatielaag. Het nieuwe 3L 4WS materiaal van Imhoff is specifiek ontwikkeld als tussenlaag. De binnenzijde van dit 3-laags materiaal bestaat uit een comfortabele anti-pilling microfleece laag die het vocht opslaat en zorgt voor de isolatie. De gladde buitenlaag rekt in 4 richtingen en vermindert door zijn gladde structuur de weerstand tussen de lagen. Een ademend membraan verbindt deze twee lagen. Het Imhoff 3L4WS materiaal doet precies wat een tussenlaag moet doen: isoleren, vocht opslaan, transporteren en een grote mate van bewegingsvrijheid geven.