Imhoff

Offshore Jack IV VPR-15

Dit jack is bedoeld voor de zeiler die langere tochten maakt op zee. Het nieuwe 2-laags VPR 15 materiaal zorgt ervoor dat de jas een hoog ademend vermogen combineert met een dito waterdichtheid. Het moderne design en kleurgebruik geven de jas zijn frisse uiterlijk. De slimme extra’s zoals de uitneembare fleecezakken en verstelbaar elastiek in het rugpand zijn items die door onze eigen ervaring als watersporter zijn toegevoegd. Veiligheid door zichtbaarheid is belangrijk, deze jas is voorzien van reflectiepatches en prints op borst, schouder en kraag.

Specificaties

 • Hoge fleece gevoerde kraag met fleece kinbeschermer
 • Ruim rugpand voor optimale bewegingsvrijheid
 • Voorgevormde elleboogstukken
 • Velcro verstelbare binnen- en buitenmanchetten
 • 600 dernier Cordura versterkingsstukken op zitvlak
 • Afsluitbare binnenzak
 • Afsluitbare napoleonzak achter de frontflap
 • Insteekzakken voorzien van waterafvoer en verwijderbare fleece
 • Insteekzakken op borsthoogte
 • Veiligheidscapuchon verstelbaar in hoogte, breedte en rondom gezicht
 • Reflectie op schouders, frontflap en kraag
 • Extra ruimte onder de oksel voorkomt opkruipen

Technische eigenschappen

Imhoff deelt jouw passie voor de watersport. Daarbij streven wij naar perfectie en zoeken wij voortdurend naar de beste kwaliteit voor wat betreft materialen en ontwerp. Wij willen dat je maximaal geniet van wind en water. Daarom maken wij kleding die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van ademend vermogen, waterdichtheid en vochtafvoer. Bovendien is de afwerking uiterst doordacht en praktisch.

Ademend vermogen
Wij spreken van ademende kleding als het water van buitenaf niet naar binnen kan dringen, maar andersom het lichaamsvocht wel naar buiten kan. Daarvoor maken wij gebruik van een coating of een laminaat aan de binnenzijde van het materiaal waarvan de zeilkleding gemaakt wordt. Zo ontstaat er een 2-laags materiaal (DLX,VPR-10 en VPR-15). Dat kan 3-laags (VPR-20) worden als er aan de binnenkant nog een extra beschermlaag wordt toegevoegd. Ademend vermogen wordt weergegeven in aantal liters per m2 per dag.

Waterdichtheid
Waterdichtheid is een rekbaar begrip. Het wordt gemeten door na te gaan bij welke waterdruk het materiaal vocht doorlaat. Imhoff spreekt van ‘waterdicht’ als het materiaal bij een druk van minimaal 5 meter waterkolom (5.000 kg/m2) niet lekt.

Getapete naden
Om de naden waterdicht te maken, wordt er onder hoge druk en temperatuur een waterdichte tape overheen gelijmd. Bij Imhoff houden wij dit proces in eigen hand. Voor de nieuwe VPR-materialen ontwikkelden wij een speciale variant, die helemaal is afgestemd op deze doeksoort.

Functioneel en comfortabel
Als sportieve watersporter heb je ook behoefte aan bewegingsvrijheid. Tijdens het ontwerpproces wordt hier al rekening mee gehouden. Zo hebben bijvoorbeeld alle Imhoff jacks ergonomisch voorgevormde mouwen en extra ruimte onder de oksels. De kwaliteit van een jack wordt mede bepaald door de kwaliteit van de accessoires zoals de rits en de gebruikte garens. Imhoff maakt alleen gebruik van de beste kwaliteit. Veel jacks zijn bovendien voorzien van uitneembare fleecezakken, zodat ze sneller kunnen drogen. Een fleecegevoerde kraag geeft een extra comfortabel gevoel. Vrijwel alle Imhoff jacks hebben aan de binnenzijde een extra opbergzak waarin je je mobiele telefoon kunt opbergen.

Pasvorm
Bij Imhoff maken wij kleding voor watersporters. Voor zowel heren als dames. De meeste modellen hebben een unisex pasvorm. De damescollectie heeft getailleerde modellen. Om kinderen droog en warm te houden op het water is er ook een kinderkledinglijn ontwikkeld. Voor mensen met extra lange benen hebben wij een passende broek. Ook deze zijn uit voorraad leverbaar.